Roostering

Om gegevens of data uit WePer4mens Onderwijs te kunnen roosteren zijn wij altijd afhankelijk geweest van derden, omdat deze functionaliteit niet in onze applicatie was opgenomen. Na marktonderzoek op het gebied van roostering zijn wij tot de conclusie gekomen dat de in de markt geboden oplossingen niet voldoen aan de eisen van nu.

Roosteraars moeten vaak onder druk werken en het kost dan vaak veel moeite om de juiste informatie te verzamelen op een scherm en daarmee de juiste beslissing te nemen.

Met deze informatie heeft ProFessence een aantal ideeën uitgewerkt en deze zijn overgegaan in functionele specificaties. De functionele specificaties hebben we gedeeld in meerdere brainstormsessies met een aantal getalenteerde roosteraars. De extra verkregen informatie met de functionele specificaties kregen meer vorm en toen is de ResourcEngine ontstaan en hebben we besloten deze in WePer4mens Onderwijs te bouwen om ons product te voorzien van een moderne, slimme en krachtige roostertool. Lees meer over de ResourcEngine.

De verschillende datasets, zoals beschikbaarheid, incidenten en activiteiten komen uit WePer4mens Onderwijs (er zijn ook templates beschikbaar indien er niet gewerkt wordt met WePer4mens Onderwijs) en worden na een pre-roostercheck in de ResourcEngine geplaatst. De planview in de ResourcEngine wordt voorzien van de juiste informatie, zodat de roosteraar snelle en juiste beslissingen kan nemen.

Het is de bedoeling dat we na de zomer van 2022 onze eerste versie willen uitbrengen!